Как се стигна до затварянето на участъка Карнобат-Бургас от АМ "Тракия"?

Затворени магистрали, катастрофи и блокирани автомобили - така изглеждаше страната след обявения жълт код за сняг и виелици в Източна България

31.12.2016 | 10:45 Редактор: Ирина Георгиева
Как се стигна до затварянето на участъка Карнобат-Бургас от АМ

Затворен за движение остава участъкът Карнобат-Бургас от АМ "Тракия" заради верижна катастрофа с 25 автомобила, станала вчера към 18:30 часа. Влошени са и метеорологичните условия в района.

Как обаче започна всичко в последния работен ден на 2016 година?

Затворени магистрали, верижни катастрофи и блокирани автомобили - така изглеждаше страната след обявения жълт код за сняг и виелици в Източна България.

В ранния следобед движението по АМ "Тракия" от Карнобат до Бургас беше спряно заради обилния снеговалеж и поледицата. Верижна катастрофа с над 30 автомобила се размина без сериозно пострадали. Според разкази на очевидци от КАТ са реагирали бавно на масовия инцидент.

Затворени за движение бяха и други пътища в областта. Обходът по стария път за Бургас също не бе почистен добре, оплакаха се шофьори. Образуваха се колони от над 20 км. 

В района на АМ "Хемус" между Шумен и Варна също стана верижна катастрофа с участието на 8 автомобила. Там пострадаха жена и дете.

Проходът на Републиката беше временно затворен и се образуваха дълги колони от превозни средства. Причината - закъсали автомобили в преспите.

Силен вятър нанесе щети в Сливенско, поривите достигнаха над 120 км/час. Няма сигнали за пострадали хора.

Силно вълнение пък затвори пристанище Варна.

В 9 области на Източна България остава жълтият код за силен вятър и снеговалежи.