Събраха 1,5 млн. лева за пострадалите от Хитрино

Стотици хора от цялата страна помагат по всякакви възможни начини

14.12.2016 | 21:10 Редактор: Тодор Петров
Събраха 1,5 млн. лева за пострадалите от Хитрино

Стотици са хората, които искат да помогнат на пострадалите от Хитрино, а близо милион и половина лева са събрани в дарителската сметка на БЧК. Днес всеки жител на Хитрино можеше да посети приемателния център на БЧК и да вземе храна, дрехи и санитарни принадлежности, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

14-годишният Кирил Бандев от село Звъничево е поискал да дари книги за библиотеката в Хитрино и е написал специално стихотворение за селото. Вълната от съпричастност продължава, а дарителски пакети пристигат от цялата страна.

Футболният клуб "Лудогорец" също реши да дари пари за пострадалите хора. Премиите от футболист на годината бяха дарени на 12-годишно момиче, което след инцидента остава сираче. 

Строителна компания пък дари средства за възстановяването на три къщи. Над 200 одеяла и спални комплекти са в готовност да бъдат доставени на кризисния щаб в Хитрино. Актьорите от Народния театър в София също застанаха зад каузата. На 14 януари 2017 г. емблематичната постановка "Хъшове" ще се играе благотворително.

Български пощи също се включват в кампанията. Всички колети, адресирани до селото, както и до кризисния щаб в Тимарево, ще бъдат безплатни. 

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 
BIC: UNCRBGSF 
Банка: УниКредит Булбанк