Николай Ненчев обвинен за ремонта на МИГ-29

Абсолютно съм сигурен във всичко онова, което съм правил през тези години, заяви той пред камерата на Bulgaria ON AIR

23.11.2016 | 17:50
Николай Ненчев обвинен за ремонта на МИГ-29

Втори министър от кабинета "Борисов" 2 с обвинение. Николай Ненчев ще отговаря за договора с Полша за ремонт на МИГ-овете. 

По-рано в следствието пристигна и военният министър в оставка Николай Ненчев, който е обвинен в престъпление по служба, заради ремонт на съветските изтребители МИГ-29 в Полша.

След визитата си в следствието Ненчев заедно с адвоката си, лидерът на ДСБ Радан Кънев, каза, че е изненадан от повдигнатото му обвинение и по думите му е уличен в накърняване на руските интереси. 

"Връчиха ми уверение, което не ме безпокой. Абсолютно съм сигурен във всичко онова, което съм правил през тези години. Странно ми е, дори смешно, че съм нарушил интересите на МИГ", коментира пред журналисти военният министър в оставка. 

В края на миналата година Николай Ненчев се отказа от услугите на руснаците относно поддръжката на изтребителите МИГ-29. Той продължава да твърди, че сделката с Полша е била доста по-изгодна, отколкото тази с Русия. 

Наложената му мярка е подписка, а адвокатът му Радан Кънев каза, че материалите по делото все още не са им предявени.

Междувременно в следствието продължават да идват министри в оставка заради бартера на турските ваксини. По-рано днес бившият социален министър Ивайло Калфин беше призован, а след това и бившият образователен министър Тодор Танев.

"Министрите от други ресори се съгласуват единствено и само за целесъобразността. Когато става дума за здравето на деца и преди това има обосновка на качеството и потребността на това, което се прави, вероятно е било взето това решение от мои колеги, включително и от мен", посочи Танев.

Преди броени минути премиерът в оставка Бойко Борисов пристигна с охрана на НСО в следствието заедно с Томислав Дончев.  Борисов бе привикан заради бартера между България и Турция на ваксини. Малко преди тях в следствието пристигна и бившият правосъден министър Христо Иванов. 

Коментарите на всички тях очаквайте в следващите емисии новини.  Втората серия разпити на министри в следствието продължава.