Антоанета Христова: Младите не свърват бъдещето с политиките в България

Основен проблем на нашето поколение е, че се обезверихме страшно много, коментира Августин Господинив пред Bulgaria ON AIR

13.11.2016 | 14:18 Редактор: Луиза Божинова
Антоанета Христова: Младите не свърват бъдещето с политиките в България

Младите хора като цяло не свърват своето бъдеше с политиците и политиките в България. В последната кампания нямаше индивидуално послание към тях. 

Това коментира политологът Антоанета Христова в предаването "ПрезиДЕН 2016" на телевизия Bulgaria ON AIR. По думите й избирателите не знаят достатъчно добре какви са правомощията на президента у нас. 

"Тази конституция обвързва властите по много сложен начин. Създава се едно вътрешно напрежение и конфликт, който създава сериозни проблеми", посочи Христова.

Според нея обновяването на политическата класа трябва да става през традиционно съществуващи партии, а не постоянно да търсим нови. 

"Основен проблем на нашето поколение е, че се обезверихме страшно много. През последния четвърт век ни се внушава, че нищо не зависи от нашия избор, че който и да дойде на власт нищо не  се променя", коментира от своя страна поетът Августин Господинив.

Според него народопсихологичният проблем на българите, е че търсят някакъв месия, а сами абдикират от това ежедневно да правят изборите си. 

Преподавателят Кен Хил сравни изборите в България с тези в САЩ.

"В САЩ и Хилари Клинтън, и Доналд Тръмп са много известни личности. Тук ген. Радев до скоро не е бил на политическата сцена. Цачева е по-известна, не и като личност". 

По думите му в страната има коренна промяна от преди 30 години. "Сега България е много по-добре оттогава, хората забравят това. Но в по-малките градове и в селата нещата са много по-различни", заключи Кен Хил.

Целия разговор вижте във видеото: