Виктор Стоянов: Не видяхме от нито един от двамата кандидат-президенти ясни тези

Междувременно в студиото на Bulgaria ON AIR Мартин Табаков и Борис Панкин направиха съпоставка между изборите у нас и в САЩ

13.11.2016 | 11:52 Редактор: Ирина Георгиева
Виктор Стоянов: Не видяхме от нито един от двамата кандидат-президенти ясни тези

"Не видяхме от нито един от двамата кандидат-президенти, които са на балотажа, ясни тези. Единият се измъкваше винаги по тъч линията на въпрос - "Крим чий е?" Той не отговаряше на този въпрос? На другия кандидат-президент не му оставиха време да се разгърне."

Това коментира артистът и общественик Виктор Стоянов за Bulgaria ON AIR.

По думите му много хора днес определят избора не като нещо много ярко добро или нещо много ярко зло

"В съвременният свят тази граница вече малко се губи и за това много голяма част от българските граждани днес бяха поставени в невъзможен избор. Бяха поставени там от една арогантна политическа класа, която си помисли, че нещата днес могат да продължават така, както са досега", смята той.

Не може месец преди изборите да пуснеш кандидат и да се надяваш те да се разкрият и да направят нормални политически тези, добави Стоянов. Според него някои хора в България са си помислили, че автоматично могат да спечелят.

"Най-важното послание от постановката "Да господин премиер" е, че политиката е смешна, но за да не стане страшна зависи от нас." Това коментира от своя страна режисьорът Борис Панкин.

Същевременно политическият анализатор Мартин Табаков направи съпоставка между изборите в САЩ и България. 

"Общото е, че имахме идентичен един голям губещ и това са социолозите", подчерта той.

Панкин смята, че има още едно общо между българските избори и американските - "те са шампанско и сълзи". "Не могат да се съпоставят нещата - те имат 200 млн. избиратели, а ние 7 млн. гласоподаватели. Едно е ясно, че това, което хората искат и това, което ни казват, че хората искат - се разминават", добави той.

Ако трябваше да композирам музика на фона на това, което става държавата - тя ще звучи хаотично, без ярка тематичност, подчинена на действието, заяви Стоянов.

Сюжетът на Панкин би изглеждал - "На разсъмване всички котки изглеждат сиви". 

Стоянов отправи послания към бъдещия президент: "Ако той се опита да ни отклони от проевропейския ни път, на следващия ден пред площада ще има стотици и стотици хора, защото прогресивните млади хора в България искат да продължат проевропейския си път."