Юлияна Николова: Оставка на правителството не значи политическа криза

Всеки трябва да понесе отговорност след края на изборния ден, каза Росен Стоянов пред Bulgaria ON AIR

13.11.2016 | 11:47 Редактор: Луиза Божинова
Юлияна Николова: Оставка на правителството не значи политическа криза

Изборният ден върви конвенционално. Няма изненади нито в това, което казват първите на деня, като че ли никой не е очаквал такива изненади. Това коментира Юлияна Николова в предаването "ПрезиДЕН 2016" в ефира на Bulgaria ON AIR. 

"Искрено се надявам след края на изборния ден да няма отново всички сме победители, а да бъде дадена ясна заявка кой е победител, кой е загубил, да бъде понесена отговорност и всички ние да знаем какво ни чака оттук нататък", каза Росен Стоянов.

По думите на Николова през целия период на демократични избори в България са много малко политиците, които са понесли отговорност за загуба или недобро представяне. Според нея как точно трябва да бъде понесена отговорността зависи от конкретната ситуация. Тя посочи още, че оставка на правителството не значи политическа криза.

Стоянов обяви, че макар дадени кандидати да не са победители, резултатите за тях може да се интерпретират в положителен смисъл. „Тези политически субекти дават заявка за подкрепа, която преди това не са имали, за бъдеща политическа дейност и кариера“, обясни той.