Безплатни прегледи, организирани от ГЕРБ, разтревожиха потребителите във Facebook

Предизборен саботаж или благородна инициатива?

10.11.2016 | 21:53 Редактор: Ирина Георгиева
Безплатни прегледи, организирани от ГЕРБ, разтревожиха потребителите във Facebook

Нов сигнал за нарушение и агитация се появи в интернет. Безплатни медицински прегледи, организирани от ГЕРБ, разтревожиха потребителите в социалната мрежа Facebook.

Безплатни прегледи при очен лекар, ортопед или специалист "Вътрешни болести" по инициатива на партия ГЕРБ. Това гласи обява, закачена в един от блоковете в столичния квартал "Редута" и публикувана после във Facebook.

Потребителите в социалната мрежа заподозряха опит за саботаж от страна на БСП само дни преди балотажа за президент между кандидатите на двете партии. Други обаче потвърдиха, че има такава инициатива, публикувана на страницата на ГЕРБ "Слатина" само, че обявата изчезна малко след публикуването на снимката във Facebook.

Екип на Bulgaria ON AIR потърси управителя на 22 ДКЦ, където ще се провеждат прегледите.

"Във всеки втори месец от тримесечието, във втория петък от месеца, ще правим такива безплатни прегледи с различен специалист. Сега във времето съвпаднаха нещата с предизборната кампания. ГЕРБ ни предложиха подкрепа и ние приехме. Която и партия да го беше направила, щяхме да приемем. Надпартийни сме", коментира д-р Лили Иванова.

Лекарите не знаят какво точно ще е кампанията, но са информирани, че трябва да извършат безплатните прегледи.

Кампанията за безплатни прегледи не е незаконна, дори е традиционна за ГЕРБ, потвърдиха от пресцентъра на партията. Подобни инициативи са финансирани и през 2011 г. и през 2007 г. преди изборите тогава. От ГЕРБ обаче категорично отрекоха да са изготвяли подобен плакат и го определиха като провокация. И макар законна, доколко е морална тази кампания, всеки сам решава.