Кабинетът "Борисов 2" е готов да подаде оставка, ако Цачева загуби балотажа

Вицепремиерът Томислав Дончев пред Bloomberg TV Bulgaria заяви, че оставката е морален дълг на правителството

10.11.2016 | 19:20 Редактор: Ирина Георгиева
Кабинетът

Коментар от позицията на властта. Кабинетът "Борисов 2" е готов да подаде оставка, ако Цецка Цачева загуби балотажа в неделя.

Ексклузивно пред Bloomberg TV Bulgaria вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че оставката е морален дълг на правителството.

"За да стоиш на дадена политическа позиция, да имаш право от името на гражданите да казваш "ще правим това и това", а не нещо друго - това означава и доверие, и отговорност, а до голяма степен означава и морал. Когато си казал "аз ще приема резултата от президентските избори нищо, че правителството не участва в тях като вид вот на доверие" - когато си казал подобно нещо, трябва да изпълниш ангажиментите си. Аз не мисля, че генерал Радев сам по себе си би следвало да притеснява някой. Това, което мен ме притеснява, е тази конфигурация, която му осигурява подкрепа. Много повече ме притеснява, отколкото самия него. Според мен на него ще бъде изключително трудно, предвид натиска и задачите, които би получавал естествено като стане президент", коментира Дончев.

Цялото интервю с Томислав Дончев гледайте тази вечер от 20:30 часа в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.