Бойко Борисов поздрави Доналд Тръмп за победата му

Вярвам, че при Вашата администрация България и САЩ ще продължат да надграждат постигнатото, се посочва в телеграмата му

10.11.2016 | 12:20
Бойко Борисов поздрави Доналд Тръмп за победата му

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Доналд Тръмп за избирането му за президент на САЩ. Той пожела на него и на американския народ здраве и благоденствие, съобщава правителствената пресслужба.

"Ценя изключително високо достигнатото ниво на приятелство и стратегическо партньорство между нашите две страни. Искрено вярвам, че при Вашата администрация България и САЩ ще продължат да надграждат постигнатото”, се посочва в поздравителната си телеграма Борисов.

В нея премиерът потвърждава, че българското правителство ще продължи да полага усилия за пълното разгръщане на потенциала на двустранните отношения.

Министър-председателят подчерта чудесното взаимоотношение между България и САЩ в областта на отбраната, борбата с тероризма и организираната престъпност в драматично променената среда на сигурност в глобален мащаб. 

Той благодари за полученото съдействие за модернизацията на българските въоръжени сили.

"Същевременно съм убеден, че можем да направим още много за разширяване на присъствието на американския бизнес в България. Надявам се и на напредък в диалога за премахване на визовите ограничения за САЩ, което ще разшири възможностите за преки връзки между гражданите на двете страни”, допълва още в телеграмата си Бойко Борисов.