Изборът на Тръмп изненада и американците в България

Преподаватели и студенти от Американския университет с коментари пред Bulgaria ON AIR

09.11.2016 | 22:28 Редактор: Тодор Петров
Изборът на Тръмп изненада и американците в България

Новият президент на САЩ се оказа топ тема в Американския университет у нас. Студенти и преподаватели проследиха стриктно гласуването зад Океана.

Преподавателят по политически науки Робърт Филипс си обяснява вота за Тръм с "обратния ефект" - много хора са го подкрепили, но сега се срамуват да си го признаят.

"Много съм изненадат от резултатите. Мислех, че ще бъде на косъм или че резултатът ще е в полза на Клинтън. Всички трябва да затаим дъх и да проследим какво ще се случи в следващите седмици. След като видим какви ще бъдат неговите съветници  и министри, тогава ще започнем да разбираме ситуацията по-добре", коментира преподавателят пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Студентите Калина и Едуард определят вота като изненадващ. Според тях политиката на Тръмп е изградена на база негативизма и страха.

"Неговата кампанията беше изградена на омраза, расизъм и сексизъм, което за мен е недопустимо за президента на една от най-великите нации", сподели пред камерата ни студентката Калина Стаматова.

"Интересно ми е да видя дали Тръмп ще продължи със същия начин на изказване. Дали ще се опита да направи нещата, които обещавата", коментира Едуард Съливан.