Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Евгени Кънев: Тръмп ще иска да привлече Русия на своя страна, въпросът е срещу какво

Новият президент на САЩ ще бъде стабилно контролиран и от неговата партия, и от демократите, каза Никола Филипов пред Bulgaria ON AIR

09.11.2016 | 20:32 Редактор: Луиза Божинова
Евгени Кънев: Тръмп ще иска да привлече Русия на своя страна, въпросът е срещу какво

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп правилно вижда Китай като заплаха за бъдещето. Именно това ще бъде фокусът на външната му политика. Той ще иска да привлече Русия на своя страна, въпросът е срещу какво. Това е големият проблем.

Това коментира икономистът Евгени Кънев в "Денят ON AIR" часове след историческата победа на милиардера Доналд Тръмп над бившия държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън.

Според финансовия експерт Никола Филипов темата за Русия се преекспонира.

"Тръмп е бизнесмен. Той едва ли ще тръгне да води сложни битки с Китай или Русия. Според мен ще се опита да балансира максимално ефективно между различните геополитически сили, за да може да получи максимума за неговата си държава", прогнозира Филипов в студиото на Владимир Сиркаров.

"Хубавото в САЩ е, че имат страхотна политическа система, която не дава на президента пълна власт, да прави каквото си пожелае. Тръмп ще бъде доста стабилно контролиран, както от неговата партия, така и от демократите", допълни гостът.

Филипов призна, че от самото начало подкрепя Доналд Тръмп, най-вече заради икономическата му политика, въпреки проблемите, които има с нея.

"Имах очаквания Хилари да спечели, но това не се случи. Мисля, че Тръмп е по-добрият избор", каза той пред Bulgaria ON AIR.

"Това е тренд, който отразява изключително голямото разочарование на средната класа. Това е опит да се спре глобализацията", смята Евгени Кънев.

Вижте във видеото целия разговор: