Трескава подготовка в единствената изборна секция в Бръшлян

Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията, заръча кметът Желязко Русинов

06.11.2016 | 15:56 Редактор: Тодор Петров
Трескава подготовка в единствената изборна секция в Бръшлян

Трескава подготовка тече в изборната секция в Бръшлян. Тя е само една, помещава се в стара странджанска къща от 17 век, а по списък гласуващите са само 47 души, всички над 70 години. 

Държавният глава трябва да бъде обединител на нацията – да не я разделя, както е по Конституция, заяви кметският наместник Желязко Русинов пред Bulgaria ON AIR. 

Темата за изборите, обаче не може да измести другата болка в Бръшлян, а именно – бежанците. Цонка Кошничарова, жител на селото, изрази своето опасение спрямо тях. 

Съгласно заповед на военния министър преди да отворят секциите в 7 часа сутринта командированите военни на българо-турската граница се извозват по график, за да гласуват по родните си места. Това решение се взе, след като парламентът отхвърли предложението на опозицията, а именно - военни и граничните полиция да могат да гласуват с командировачна заповед. 

Границата ще бъде подсилена с местни кадри, съобщиха от МВР. Право да гласуват по места имат само полицаите, които са ангажирани с охрана на секциите.

Вижте повече във видеото: