Ген. Радев: Не може в сърцето на турския президент да има място за цяла Тракия

Трябват спешни дипломатически мерки, зове кандидат-президентът

01.11.2016 | 22:30 Редактор: Тодор Петров
Ген. Радев: Не може в сърцето на турския президент да има място за цяла Тракия

Българският президент трябва да настоява държавният глава на Турция да се излекува от своите сърдечни болести, каза кандидатът за президент ген. Румен Радев.

"Не може неговото сърце да бъде толкова голямо, че да има място за Кърджали, за Варна, за цяла Тракия", посочи подкрепеният от БСП кандидат за "Дондуков" 2, цитиран от "Фокус". 

По отношение на бежанците ген. Радев посочи, че българското правителство разчита на единна позиция от Европа и изтъкна, че такава няма. По думите му трафикът на хора допълнително корумпира българските институции и България и ако той не се ликвидира, проблемът с мигрантската криза не може да се реши. 

"Нашата граница наистина е пропусклива и тук трябват спешни дипломатически мерки, споразумения за реадмисия, за да може България да има спокойствие. Там, където ще помагаме, ще помагаме, но трябва за знаем как и докъде, и какво означава интеграция. Нека ни го кажат какъв е опитът от интеграцията в Германия, във Франция", коментира още той. 

По отношение на образованието в България, ген. Радев посочи, че винаги е твърдял, че образованието е елемент от националната сигурност, защото не може необразован човек, да борави със съвременно оръжие. "Не може неграмотен човек да гради конкурентоспособна икономика. Липсата на образованост генерира от своя страна бедност", каза той.