Президентът отговори на премиера: Не съм част от задкулисието!

Двама батковци се събират в ъгли и правят правителства, посочи Росен Плевнелиев

25.10.2016 | 16:55 Редактор: Тодор Петров
Президентът отговори на премиера: Не съм част от задкулисието!

В Благоевград президентът Росен Плевнелиев отговори на премиера Борисов, че той и други министри от първия кабинет на ГЕРБ, били предложени от кръга "Капитал". 

Плевнелиев каза, че е готов да дава пълен отчет за всяко свое действие и решение със съответните доказателства. Според президента задкулисието в България е победило. 

"Не съм съгласен българската правосъдна система да бъде сведена до дебата две каки, които си говорят. Не съм съгласен и с начина, по който се правят правителствата в България, да бъде сведен до двама батковци, които си говорят. Ако това е така, означава, че задкулисието в България тотално е победило. Не съм част от това задкулисие и никога не съм бил", коментира президентът пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Росен Плевнелиев коментира и профила на бъдещия президент:

В следващите 10 дни, за да има честта след това да гледа народа в очите пет години, трябва да излезе пред телевизионните камери и да даде отговори на важните въпроси - как ще подкрепим проблемите със сигурността в региона, как ще решим наболелите кризи, как той ще работи срещу задкулисието, така че България да бъде по-малко зависима от каки и батковци, които се събират в някакви ъгли и решават нещо си.