Първите българи от летището в Истанбул се прибраха у нас

След 36-часов престой на Летище Ататюрк

17.07.2016 | 13:39 Редактор: Васил Детелинов
Първите българи от летището в Истанбул се прибраха у нас

След 36-часов престой на Летище Ататюрк, първата ни група сънародници, които бяха блокирани кацнаха в София. Какво е да си като пленник в чужда държава по време на опит за военен преврат - с някои от пристигналите разговаря репортерът ни Иван Иванов.

50-десетте минути закъснение на полета от Истанбул са като миг от приказка в сравнение с денонощието, прекарано на Летище Ататюрк. Мария Карпентер е сред българите, които трябва да летят до Варна, но малко преди да се качи на самолета, той остава на земята. В този момент пред Летище Ататюрк започват да се събират хиляди скандиращи хора.

Не след дълго тълпата нахлува на пистата. Малко по-късно живеещата в Индианаполис българка разбира, че на летището в Истанбул е кацнал от Мармарис турския президент. 

Около 4 сутринта, обстановката на Летище Ататюрк се успокоява. Въпреки това, персонала го няма и хората сами взимат нещата в свои ръце, като влизат зад гишетата и проверяват полетите. На Летище София Мария се разминава с Руди, чийто полет до Истанбул вчера беше отложен за днес.

От Истанбул Руди се отправя към Анталия на почивка, без да се поддава на напрежението в Турция.