Започват проверки по курортните комплекси във Варна

Над 500 данични служители ще бъдат командировани в морската столица

20.06.2016 | 22:00
Започват проверки по курортните комплекси във Варна

Данъчни чиновници ще бъдат на поръчение във Варна заради започващите от 1-ви юли масови проверки в туристическите комплекси и местата за настаняване.  500 работещи в териториалната дирекция на НАП-Варна са командировани денонощно с кампанията, съобщи ръководителят на дирекцията Милена Колева.

Контролите вече са започнали, но от 1 юли по курортите ще бъдат по-масирани, посочи Колева, като поясни, че основната задача на проверките е фискалната дисциплина и предотвратяването на укриването на обороти. 

Надзорът ще бъде ежедневен, ще се използват тайни клиенти, а при фиксирани нарушения, освен глоби, ще има и запор на каси, и затваряне на обекти. 

Според Станислав Стоянов, собственик на хотел "Златни пясъци", проверките от 6-7 души от различни институции могат да имат и обратен ефект върху дейността на коректните представители на туризма:

Не се проверява както трябва и когото трябва - като се струпа една такава бригада и  спъва нашето действие, спъва вътрешната организация и вниманието, което трябва да обърнем на туристите, защото те са номер едно.

Срещите с хотелиери и туроператори ще продължат, допълни Милена Колева.