Прогнозата за днес: Валежи, гръмотевици, възможни са и градушки

Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°

13.06.2016 | 07:51 Редактор: Ирина Георгиева
Прогнозата за днес: Валежи, гръмотевици, възможни са и градушки

Облачността днес ще бъде значителна, а на много места с краткотрайни валежи придружени с гръмотевици. Това съобщи дежурният синоптик Боряна Маркова от НИМХ при БАН за "Фокус".

Значително по количество ще са валежите около и след обяд в Западна и Централна България. Не са изключение и градушки. Ще духа слаб, в Югоизточна България - умерен до силен южен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и ще се понижава.

Времето ще е лошо и по Черноморието - там ще е предимно облачно, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Синоптиците прогнозират, че ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който през деня ще се усилва. Максималните температури ще са 21° - 26°, температурата на морската вода е 20° - 22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°.