Вътрешнопартийната опозиция предвещава напрежение на конгреса на БСП

Успехът на БСП зависи от приемането на демократичното състезание, коментира Миков

03.05.2016 | 12:55 Редактор: Мария Аладжова
Вътрешнопартийната опозиция предвещава напрежение на конгреса на БСП

За БСП е настанал момента, в който партията може да бъде водеща не само в България, но и в Европа. Това каза за "Фокус" председателят на Левицата Михаил Миков. Три дни преди началото на конгреса на БСП, на който ще бъде избран и новият председател, Миков лобира за оставане начело на партията.

"Успехът на БСП зависи от това дали приема резултатите от демократичното състезание, дали се консолидира и продължава напред", заяви той.

До момента е ясно, че номинираните за председателското място са 32-ма депутати, сред  които се отличават имената на Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев и Ангел Найденов.

Според Миков всякакви твърдения за битки и състезания са безсмислени, когато левият курс на партията няма алтернатива и всички застават зад този курс и приемат резултатите и решенията на органите и най-вече на конгреса, пише още "Фокус". 

"Всяка партия има своя лидерска група. БСП затова е силна, затова тази година отбелязваме 125 години, преминали през всичко, през всякакви изпитания и трудности. Винаги големите имена са били подкрепяни от хора около тях, за които идеята е на първо място”, каза Миков.

Междувременно, миналата седмица Корнелия Нинова заяви, че според нея БСП ще излезе по-силна като опозиция. Тя определи предстоящия конгрес на 7 и 8 май като решаващ за бъдещето на България.

А за самото събиране на червените вече бяха изказани мнения за опороченост от вътрешнопартийната опозиция, отнасящи се до номинациите за председател.

"Не ми харесва изостреният тон. Моята прогноза е, че на този конгрес или хората просто ще си мълчат, омерзени от това, което става преди конгреса, или действително ще бъде един много, много противоречив, агресивен, и не зная дали обединителен конгрес", коментира пред "Труд" Илияна Йотова.