Премиерът против блокада на границата с Гърция, разубеждава превозвачите

"Прави сте, но трябва да отговорим по европейски на гърците", заръча Борисов

22.04.2016 | 17:56 Редактор: Тодор Петров
Премиерът против блокада на границата с Гърция, разубеждава превозвачите

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще потърси среща с българските превозвачи и ще се опита да ги убеди да не блокират гръцката граница. Това заяви той в Шумен, където откри новата сграда на местния Административен съд.

„От една страна превозвачите са прави, 45 дена гръцките фермери се гавриха с българските превозвачи, тогава нито комисията се намеси. Няколко пъти говорих с гръцкия премиер и накрая се стигна до там да мина оттатък границата, при протестиращите и да им кажа, че това безобразие няма да продължава", коментира ситуацията Борисов, цитиран от "Дарик".

По думите му среща между него и превозващите може да има в началото на следващата седмица. Борисов допълни, че ще помоли превозващите да не блокират българо-гръцката граница. Премиерът подчерта, че разбира българските превозвачи, но трябва да се намери начин да се отговори по европейски на неевропейските действия на гърците.

„Бих търсил и инициатива с гръцкото правителство, да станат гарант и те и ние, искам и Ципрас, многоуважавания колега, да поеме ангажимент, че през януари ако затворят по същия начин границата, ще прати жандармерията да разчистят", допълни Борисов.