Облекчават трафика за българи при блокадата на границата с Гърция

Обмислят двучасови прозорци на свободно пропускане

21.04.2016 | 18:12 Редактор: Тодор Петров
Облекчават трафика за българи при блокадата на границата с Гърция

В максимална степен ще се постараем да облекчим нашите сънародници. На този етап имаше две предложения – за двучасов прозорец и за едночасов – тоест 4 часа затруднено движение и 2 часа  пропускане или респективно 1 час пропускане. По-скоро ще отидем на вариант за 2 часа пропускане. Ще се вземат предвид всички обстоятелства, така че да облекчим нашите сънародници.

Това заяви Йордан Арабаджиев – изпълнителен директор на Съюза на международните превозвачи.  От името на организацията, той се извини на сънародниците ни, които възнамеряват да пътуват заради очаквания дискомфорт.

Ние ясно заявихме още през февруари намерението си за блокада на границата с Гърция.  Казахме, че това ще бъде наше противодействие, насочено срещу 40-дневната блокада тази година, а по принцип ежегодното затваряне на българо- гръцката граница от страна на гръцките фермери, добави Арабаджиев, цитиран от БНР.

"По предварителен план блокадата трябва да продължи до 8 май. Превозвачите не могат да спират само гръцките коли, защото това би се приело като дискриминационна мярка", каза още той.