Нов протест заради смъртта на палестинеца Омар Зайед

Близките на 51-годишния палестинец ще излязат пред съдебната палата с искане за съдебно-медицинската експертиза по случая

22.03.2016 | 08:35 Редактор: Ирина Георгиева
Нов протест заради смъртта на палестинеца Омар Зайед

Днес отново ще има протест по повод смъртта на палестинеца Омар Зайед. Близките на 51-годишния палестинец ще излязат пред съдебната палата с искане за съдебно-медицинската експертиза по случая. Ако не бъдат уведомени от българските власти за причината за смъртта те заявиха още миналата седмица, че ще сезират европейските институции.

Междувременно информацията, която излезе вчера от обвинението е, че най-вероятната причина за смъртта на Омар Зайед е падане от третия етаж.

Прокуратурата засега отхвърля версията, че издирваният от Израел палестинец е бил убит в палестинското посолство в София на 26 февруари. 

Главният прокурор Сотир Цацаров уточни, че подробности от разследването ще бъдат предоставени на близките на Зайед, след като производството приключи. 

Миналата седмица семейството на палестинеца организира два протеста, на които настоя разследващите да обявят причините за смъртта на 51-годишния мъж