Щастлива развръзка за сиромаха, който продаде магаре, за да погаси глоба

Благодаря от сърце ... прекланям се пред добрите хора, заяви бай Асен през сълзи

23.02.2016 | 19:00 Редактор: Ирина Георгиева
Щастлива развръзка за сиромаха, който продаде магаре, за да погаси глоба

Щастлива развръзка за бай Асен Канджев от благоевградското село Церово.

Преди дни разказахме личната драма на 72-годишния сиромах. Той продаде магаренцето си, за да заплати глоба, наложена му от Горското заради отсечено дърво в зеленчуковата му градина.

Още по темата

Случаят на сиромаха предизвика реакцията на много хора, които призоваха да му се разкрие банкова сметка, така че да му се помогне.

"Bulgaria ON AIR, намерете го този дядо, аз ще му платя глобата. Намерете дядото, всички ще помогнем!", написаха много от читателите ни.

И Bulgaria ON AIR разкри банкова сметка на името на дядо Асен Боянов Канджев. Какво има в дарителската сметка, проверихме днес ...

Кореспондентите ни взеха дядо Асен, заедно с кмета на село Церево Лефтер Едипов, за да отидат до благоевградския клон на банката.Там заедно провериха колко добри хора са се включили в благотворителната инициатива. 

Обяснимо, възрастният мъж бе повече от притеснен.

"Имам възможност да си купя магаре. Имам две кози. Ще продам козите и ще си купя магаре. Искам да докажа истината, че имаме ние право на земя, както имаме право да живеем, така имаме право да си я обработваме и да си работим, да се прехранваме от нея", каза бай Асен.

До този момент в сметката на името на дядо Асен има постъпили 1791 лева. Това разплака възрастния мъж.

"Благодаря от сърце ... Прекланям се пред добрите хора", заяви сиромахът през сълзи.

От Югозападно държавно предприятие - Благоевград коментираха, че за съжаление село Церово се оказва с най-много нарушения и заловени нарушители.

"1/3 от актовете на територията на Горското в Благоевград се съставят там. Просто си има незаконна сеч и е традиция там. Обичайно е да си се води незаконно добитата дървесина с магаре", поясни главният експерт в ЮЗДП инж. Вера Станишева.

Служителитите на Горското стопанство обаче признават, че въпросният случай с дядо Асен е по-различен.

"Самите актове са съставени некоректно от нашите служители. След като там е записано че се прави сеч на немаркирани дървета и сеч на дървета без марка. А реално те са го спрели с дървата, натоварени на самар на магарето в края на селото, близко до гробищния парк. Това е грешката на нашите служители", добави инж. Станишева.

Дядо Асен ще бъде компенсиран и от Горското стопанство.

"Ще му предложим един вид компенсация. По начина, по който той преложи, за тези неудобства за които са му пречинени", добави тя.

"В тези тежки и трудни времена за всички нас, много благодаря на всички хора и моите най-искрени благодарности към всички тези добри, преднамерени хора. Това което са направили е много", добави кметът на селото Едипов.

Горско стопанство – Благоевград е обезпечило село Церово с дърва, 31 кубика са раздадени на нуждаещите се. 

Разделяме се с дядо Асен с вярата, че има още много добрина на този.

Все още можете да помогнете на:

Асен Боянов Канджев

ЦКБ Клон Централен, 
BIC: CECBBGSF,
IBAN: BG67CECB 9790 20G3 9470 00