Важните неща в новините– от 21 септември всяка вечер от 20.00 часа по Bulgaria ON AIR

В живота според Радинела Бусерска важните неща са любовта, искреността, емпатията и свободата

17.09.2015 | 12:40 Редактор: Мариета Иванова
Важните неща в новините– от 21 септември всяка вечер от 20.00 часа по Bulgaria ON AIR

От 21 септември, когато националната телевизия Bulgaria ON AIR ще се появи в ефир с нова програмна схема, с важните неща за всички зрители, централният новинарски блок ще започва всеки ден от 20.00 часа. Емисиите ще водят популярните журналисти Радинела Бусерска и Милена Милотинова.

Кои са важните неща според водещата Радинела Бусерска:
 
 Най-важни в живота са любовта, искреността, емпатията и свободата. Те са най-важните и в нашата професия – любов /огромна!/ - към работата, искреност – към зрителя, емпатия – към проблемите и болките на зрителя, които съпреживяваме и свободата - неприемане на цензура и най-вече автоцензура.
 
Как ще се променят новините на Bulgaria ON AIR от 21-ви септември?

Ще бъдат по-"човешки", по-съпричастни, по-социални, с нашата ръка на пулса на зрителя. Ще представяме проблемите в отделните сфери на живота, често чрез разказ "от първо лице".
 
Какво интересува българските зрители днес?

Каквото винаги - здраве, образование, семейни бюджети, инфраструктура, стандарт. Но и нови събития, продиктувани от конкретната световна и родна събитийност - бежанците, които трябва да приемем, ако сме човеци, корупцията - най-болното място в нашето общество, предстоящите местни избори, разпределението на евро средствата. Аз бих добавила - от гледната точка не само на журналист, но и на гражданин - ужасната демографска криза, която поставя страната ни в тъжните челни редици в ЕС по "стопяване" на населението.