Борисов обеща 35 млн лв от бюджета за ремонта на Аспарухов мост

Информация на Черно море

04.04.2015 | 17:00
Борисов обеща 35 млн лв от бюджета за ремонта на Аспарухов мост

По време на посещението си във Варна на 4 април 2015 премиерът Борисов обеща държавно финансиране на ремонта на Асперуховия мост в града, съобщи Черно море.

Най-малко 35 млн. лв. ще бъдат заложени в бюджета за 2016 г. за ремонт на Аспаруховия мост.

Стоманобетонният мост, построен 1973-1976 свързва северния и южния бряг на Варненското езеро и по него минава най-прекия път за Бургас.

Част е от европейски път E87 и от магистрала Черно море, дълга общо 10 км/.

 

Мащабните ремонти непосредствено преди летния туристически сезон, които текат във Варна бяха приети за нормални от Бойко Борисов.

Той каза, че в крайна сметка хората ще бъдат доволни, въпреки временните затруднения, "тъй като от 30 – 40 години нищо не е пипано".

„Варна може да се гордее с онкоцентъра, който открихме. Осигурихме парите още при предишния си мандат. Статистиката показва, че средногодишно в България се разболяват 35 000 души. 60 на сто от тях могат да се лекуват във Варна“, коментира премиерът.


На въпрос дали сегашният кмет на Варна Иван Портних ще бъде кандидадът на ГЕРБ на местните избори Бойко Борисов отговори:

„Иван Портних и екипът му тръгнаха малко бавничко в началото, но практиката показва, че кметовете на ГЕРБ работят по-добре през втория си мандат. Там, където ГЕРБ има два мандата, са най-добрите градове за живеене“, пише Черно море.