Борисов: До четири месеца отново ще сме преди Румъния

До две години Варна ще върне стария си блясък, смята още премиерът

03.04.2015 | 14:48 Редактор: Мариета Иванова
Борисов: До четири месеца отново ще сме преди Румъния

До година и половина ще ни дават за пример на Румъния, убеден е премиерът Бойко Борисов. Във Варна той коментира, че преди година и половина, когато е бил премиер, Румъния е имала мониторингов доклад на всеки шест месеца, а за България докладът е бил за година и половина. По думите му всички тогава са сравнявали Румъния с България, а ние
искахме, ако може за Шенген да се измъкнем от тях.

"За година и половина се случи това - да ни дават румънците, с цялото ми уважение към тях, за пример", обясни Борисов и допълни, че след 3-4 месеца отново ще сме преди тях, предава БТА.

На въпрос за законопроектите за съдебната реформа премиерът уточни, че до Великден работните групи ще предложат законопроект, който министърът на правосъдието Христо Иванов ще внесе в Министерския съвет, а след това той ще бъде внесен в парламента.

Борисов присъства на откриването на онкологичния и лъчетерапевтичен център "Св.Марина" в едноименната университетска болница във Варна.

По думите му до две години Варна ще върне стария си блясък, заяви днес в крайморския град премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на онкологичния и лъчетерапевтичен център "Св.Марина" в едноименната университетска болница.

По думите му това ще стане с "докарването" на магистрала "Хемус" до града, с основното преасфалтиране на булевардите, с градската среда и всичко останало. Борисов е на мнение, че новият онкоцентър с медицинската апаратура в университетската болница "Св.Марина" ще доведе и чужденци и ще има опашка, както в Турция.

През тази година започват да се строят двата лота на магистрала "Хемус" от Ябланица до Ловеч, коментира още той. Борисов уточни, че ще бъде направен ремонт на тази част от магистралата, която по думите му "не е пипана от 30-40 години освен да се кърпи". Паралелно с това продължава да се работи на участъка Шумен-Белокопитово, ще бъде направен ремонт и на магистрала "Тракия" от Пазарджик до Пловдив, които също не са пипани от 1975 г.