Папа Франциск: Нека вашите млади хора бъдат по-силно "вкоренени" в България

Той отправи пожелание за здраве, мир и благоденствие

23.05.2024 | 16:45 Редактор: Беатрис Младжова
Папа Франциск: Нека вашите млади хора бъдат по-силно

Папа Франциск отправи пожелание към България и българския народ здраве, мир и благоденствие по време на аудиенцията на президента Румен Радев по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май.

Държавният глава се срещна с главата на Римокатолическата църква, заедно с водената от него делегация, в която има представители на Българската православна църква, на Католическата църква в България, общественици, дейци на културата и музикалното изкуство. В рамките на визитата си във Ватикана българският президент проведе среща и с държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин.

"Нека вашите млади хора бъдат по-силно "вкоренени" в България и нека знанията, които получават, да бъдат насочени към бъдещето, така че народът ви да успява", каза папа Франциск по време на разговора си с президента Румен Радев. 

Държавният глава посочи, че папа Франциск е пожелал и в България да се раждат повече деца и те да получават достойно образование, обвързано с възпитание, за да растат с уважение и познаване на българската история, литература, език и култура.

Франциск е подарил на президента литография, показваща именно връзката между поколенията, на която е изобразен млад човек, подаващ ръка на по-възрастен, за да му помогне да се изправи.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа

Снимка: Прессекретариат на президента