Бетонните панели на Дунав мост са в критично състояние, през юли започва ремонт

Ще бъдат сменени плочата, асфалтовата настилка и ще реновират всички метални елементи

22.05.2024 | 18:58 Редактор: Деси Николова

През юли месец ще започне ремонтът на Дунав мост при Русе, като движението по съоръжението ще се извършва само в една лента в продължение на две години. Това стана ясно днес след среща между институциите, ангажирани с ремонта. Стойността на обществената поръчка е близо 45 милиона лева.

"Ще бъде сменена плочата, асфалтовата настилка и ще бъдат реновирани всички метални елементи по моста, които са свързани с пътната част. Възможно е за много кратки периоди, което научихме от румънците - те са затваряли 3 пъти за по 4-5 часа за целия ремонт. При нас предполагам, че няма да се налага затваряне за толкова дълго време, ще бъде за кратко време", каза председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Йордан Вълчев.

"Анализът, който е извършен от проектантите, който беше представен пред областния управител, пред мен и всички други органи показва, че бетонните панели са в критично състояние. За мен, като кмет, е по-важно да имаме трудности и ще има трудности, в момент, в който ремонтираме моста, а не да имаме трудности в момент, в който бетонните панели са се строшили, паднали са на ЖП линията и автомобил е заседнал, както ни се случва", заяви кметът на Русе Пенчо Милков.

Снимка: БГНЕС