МВР ще се погрижи за трафика на всички стоки с хладилен контрол през "Дунав мост 2"

Всички гишета на граничния пункт при Видин работят в пълен обем

22.05.2024 | 17:05 Редактор: Елеонора Танева
МВР ще се погрижи за трафика на всички стоки с хладилен контрол през

Превозвачи разговаряха със заместник-министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев и заместник-директора на ГД "Гранична полиция“ за  пропускливостта на ГКПП – "Дунав мост 2".

"В рамките на своите компетентности Министерството на вътрешните работи прави и ще продължи да прави всичко необходимо за съкращаване на времето за проверка на товарните автомобили, без да бъдат нарушавани правилата за защита на националната сигурност и за граничен контрол“, съобщи заместник-министър Темелакиев и уточни, че предстои следваща среща в района на граничния пункт, която ще се състои в присъствието на държавните институции, които имат пряко или косвено отношение по темата.

В този смисъл той анонсира ангажимента, поет от Агенция „Митници“, за въвеждане на възможност за онлайн плащане на такса мост за Русе, а на по-късен етап - и за Видин, както и за картово плащане, което ще доведе до допълнително съкращаване на времето за преминаване. От ГД „Гранична полиция“ увериха превозвачите, че всички гишета на граничния пункт работят в пълен обем.

"Директорът на ОДМВР – Видин ме увери, че МВР не изпълнява функции по пренасочване на товарни автомобили към обособения платен паркинг. По повод изнесените данни възложих проверка на директора на областната дирекция. Ако някой е превишил правата си или е действал незаконносъобразно, ще понесе последствията“, информира още заместник-министър Темелакиев.

Единственият начин да решим проблема е в сътрудничество между всички засегнати страни в нашата държава и с румънските партньори - заявиха представителите на Съюза на международните превозвачи изразиха благодарност към заместник вътрешния министър за отговорността и за изявеното желание за провеждане на срещата. Подчертано бе, че МВР ще съдейства за организиране на трафика на всички стоки с хладилен контрол.

Снимка, архив: БГНЕС