Калин Стоянов: МВР няма общо с обвиненията за провокация спрямо Димитър Стоянов

Законът е за всички, заяви министър на вътрешните работи

24.04.2024 | 12:50 Редактор: Толя Стоянова

Имам сестра, но е разведена от 2009 г. с въпросния човек. МВР няма нищо общо с обвиненията за провокация спрямо Димитър Стоянов. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов по повод ареста на Димитър Стоянов.

Разследващият журналист заплаши с оръжие мъж, служител на НАП. От сайта, в който работи Димитър Стоянов, обявиха, че същият е зет на Калин Стоянов.

"Относно някои публикации, които вчера се появиха, уточнявам, че сестра имам, но тя е разведена от 2009 г. с въпросния човек. Оттогава до момента, т.е. от 15 години - нито аз, нито моето семейство, поддържаме връзка с него. Не знам къде е работил, къде живее, това не е моя работа, да прекратим спекулациите по тази тема. МВР няма нищо общо, законът е за всички", призова Калин Стоянов.

Часове по-рано в съобщение до медиите от вътрешното ведомство написаха:

"Предвид появилите се интерпретации по случая уточняваме, че полицията изпълнява своите отговорности и задачи по закон, независимо от социална, професионална и друга принадлежност на замесени в дадена ситуация".

Служебният министър на вътрешните работи присъства на тържествената клетва на стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР в Пазарджик. Стажантите ще продължат своята професионална дейност в редиците на Главна дирекция "Гранична полиция".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)