Калин Стоянов: Тенчо Тенев е бил редовен гост на Рашков, Димитрови идваха в МВР

Бившият шеф на КАТ-София зададе въпроси на служебния вътрешен министър

20.04.2024 | 18:10 Редактор: Искра Ангелова

Поредна порция словесни атаки в средите на МВР. Служебният вътрешен министър Калин Стоянов заяви, че се търсят лъжесвидетели, които внушават неистини за него. Стоянов отрече да се е виждал със сочения за контрабандист Стефан Димитров, когато е бил шеф на ГДБОП. А бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев зададе директни въпроси на Калин Стоянов.

За пореден път Калин Стоянов заяви, че в дома на Бойко Рашков са провеждани срещи в тесен кръг от хора, по време на които са поставяни задачи кой какво трябва да свърши, за да бъде дискредитиран Стоянов. По думите на служебния вътрешен министър на въпросните срещи е присъствал и бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев.

"Много пъти съм ходил в дома на Рашков, събирали сме се с бившия екип на МВР, за да си говорим какво е било и какво сме правили по време на нашата работа, какви полезни неща сме вършили за обществото, нищо друго. Не както твърди г-н Стоянов, че сме правили някаква завера да го сваляме. Премиерът му поиска оставката, той не си я даде. Какъв съм аз, за да му я искам", попита Тенев.

Стоянов беше категоричен, че срещу него е упражняван натиск да назначи Тенчо Тенев в Министерството на вътрешните работи.

"Доволен съм от факта, че не се поддадох на натиска за това г-н Тенчо Тенев да бъде назначен или като зам-министър в МВР, или най-малкото като мой съветник. Считам, че съм взел правилното решение", поясни Калин Стоянов.

"Не ме бил направил зам.-министър на МВР, аз не искам да стана зам.-министър, защото той говори неистини, не е той човекът, когото назначава зам.-министри", отсече Тенев.

Бившият шеф на КАТ-София обясни, че се познава с обвинения в контрабанда Стефан Димитров, но чрез трети човек.

"Един приятел от Хасково ми се обади и каза: "Ще дойде едно мое приятелче да се запознаеш с него, от нашия край. Момчето дойде при мен в КАТ-София, искаше да си променя регистрацията на автомобила, да му обясня какви документи да подаде. Когато дойде, той ми каза: "Бях при шефа на ГДБОП", а тогава беше Калин Стоянов", разкри още бившият шеф на КАТ-София.

Няколко пъти Димитров-младши е ходил в КАТ.

"После веднъж се засякохме в една пицария и той беше с неговата приятелка, бяхме на "Здравей, здрасти, как си". Виждали сме два- три пъти с това момче", каза още Тонев.

Но не е виждал Димитрови в дома на Бойко Рашков. А именно заради Рашков баща и син Димитрови неведнъж са ходили в Министерството на вътрешните работи, подчертава служебният министър Калин Стоянов.

"Познавам се с тях, няма как да не съм ги познавал, като те бяха често гости на г-н Рашков", твърди Стоянов.

Служебният вътрешен министър обяви, че няма да предлага нов главен секретар на МВР, след като предишният Живко Коцев беше освободен. Той допълни, че тези задължения ще се изпълняват от зам.-главния секретар Димитър Кангалджиев, който вече беше определен за временно изпълняващ длъжността.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 седмица
Такива нафталини,като Тенчо Тенев - корумпирани, уволнявани,наказвани,за какво още ги държите,търпите и навирате в очите!!! Сигнализирай за неуместен коментар