fallback

Тошко Йорданов очаква Живко Коцев да стане обвиняем

Според него, ако сглобката не се беше разпаднала, данните за корупция нямаше да излязат наяве

14.04.2024 | 12:07 Автор: Елеонора Танева

Не бих се учудил, ако Живко Коцев бъде обвиняем съвсем скоро. Това каза депутатът от ИТН Тошко Йорданов. По думите му Коцев е отишъл сам и доброволно да даде показания с адвокат пред прокуратурата с желанието да бъде свидетел.

"Когато човек е в дадена схема и издаде другарчетата - по този начин си купува имунитет. Според мен това е била целта на Живко Коцев. Човек, който е бил вътре в цялата ситуация, нищо чудно да се окаже и подсъдим... Това са хора, които са хванати в издънка и направиха някакъв кризисен пиар. Не знаеха мащаба на разследването. След това - горе долу са по-обрани и започнаха да говорят за предизборна бухалка", коментира Йорданов пред БНР.

Той оглави новата Временна комисия за изясняване корупционните практики в Агенция "Митници". За него това е корупционен скандал и подчерта, че в случая има твърде много конкретни факти. Според него, ако сглобката не се беше разпаднала, тези неща нямаше да излязат наяве. И "двете групировки в сглобката" се държаха едни други с подобни неща, смята депутатът. 

"Логиката казва, че тези контрабандни канали, които са съществували, преминават от едната власт в другата. На ГЕРБ им е било изключително удобно да ги хванат в издънка, защото са знаели това предварително. /.../ В момента са в открита война и ще си вадят един на друг издънките, което е хубаво за гражданите", каза още депутатът от ИТН. 

Той добави, че когато са излезли снимките на пачките на Бойко Борисов, пак в предизборна ситуация, не са говорили за бухалка, а за корупционен скандал.

"Сега излязоха пачките на ПП, а те говорят за предизборна бухалка. И двете са корупционен скандал", коментира още Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от България
fallback