Живко Коцев влезе в болница, вместо да отиде в прокуратурата за корупционния скандал

В публичното пространство излизат още компрометиращи снимки

09.04.2024 | 11:48 Редактор: Елеонора Танева
Живко Коцев влезе в болница, вместо да отиде в прокуратурата за корупционния скандал

Главният секретар на МВР Живко Коцев е приет в болница. Това става повод да бъде отложен разпитът му пред прокурор. Той трябваше да получи призовка за явяване в прокуратурата по разследването за корупция в митниците.

В понеделник, още в първия работен ден, след разразилия се чутовен скандал с ОПГ-то за контрабанда, Коцев излезе в болничен, потвърдиха за "Фокус" от МВР.

Същия ден вечерта в мрежата излязоха и нови кадри с него. На първите, публикувани на 6 април, бяха заснети главният секретар на МВР Живко Коцев, бившият вътрешен министър и сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков с обвиняемите за ОПГ, заедно с директора на Агенция "Митници" Петя Банкова - Стефан и Мартин Димитрови. Снимките показаха главните действащи лица в неформална обстановка. На една от тях главният секретар на вътрешното ведомство, който хвърли оставка, а после я оттегли, позира със скъп часовник.

Новите скандални кадри, извадени в понеделник вечерта, са на пачките пари, които са били открити в къщата на оставения в ареста Стефан Димитров. Същият беше задържан по време на акцията на ДАНС и КПКОНПИ миналата седмица, а в събота Софийски градски съд го остави зад решетките, заедно с директора на Агенция "Митници" Петя Банкова.

На снимките се виждат бившият вътрешен министър Бойко Рашков, главният секретар на МВР Живко Коцев и Стефан Димитров, който заедно с баща си Марин, е сочен за близък за човек на обявения за издирване Никола Николов - Паскал. Публикуван е и кадър на камион с предполагаемите контрабандни цигари.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Не, не одобрявам предложените имена.
53%
Одобрявам, кабинетът е експертен.
30%
Има приемственост, тъй като остават министри от предишното редовно управление.
17%
Общо 1403 гласа


2
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 седмици
Имал стомашен вирус.И как се доказва това?Вие за балъци ли ни смятате?Поне да бяха изтипосали някоя по сериозна диагноза ,а то какво ,разтройство имал човекът.Така е като преяждате с пачки. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
до кога
преди 2 седмици
Всички "застрашени" от прокуратурата, изведнъж се разболяват! Сега трябва да му направят един експертен лекарски преглед и лекарят, издал направлението или болничният лист да бъде осъден за издаване на документ с невярно съдържание. Сигнализирай за неуместен коментар