Внимание, шофьори! Ето къде ще са новите камери за скорост в София

На ден в столицата стават по над 1000 нарушения на пътя

01.04.2024 | 18:25 Редактор: Искра Ангелова
Внимание, шофьори! Ето къде ще са новите камери за скорост в София

На лов за джигити - столичната "Пътна полиция" с нови мерки срещу любителите на високите скорости. Камери ще ловят нарушителите на пътя на няколко места в София.

Статистиката показва, че на ден в столицата стават по над 1000 нарушения на пътя. Това е и причината да се предприемат мерки, които да гарантират сигурността и безопасността на всички участници в движението.

Булевард "Черни връх" е само едно от местата, на които ще бъдат монтирани от новите камери за скорост. Такива ще има на още няколко локации по основните пътни артерии в столицата - бул. "Сливница", бул. "България" и Околовръстното шосе.

Те автоматично ще регистрират номерата на автомобилите и ще ни изпращат актове.

Събираемостта на глобите се увеличи с иновацията, която от МВР въведоха - фишовете да се изпращат по електронна поща, Viber или чрез SMS.

От отдел "Управление и анализ на трафика" в Столичната община разполагат с данни от електронните табла, които отчитат скоростта със зелени и червени цифри. Именно така се картографират местата в града, където стават най-много нарушения.

Предстоят и още иновации в София. Предвижда се промени в наредбата за организиране на движението по пътищата с пътни сфетовари. Все още не е разрешено мигащото зелено, което за София е проблем.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


2
0 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 3 седмици
Е да - сложете едни "50" на пътища с по 3-4 ленти, и се чудете защо имало червени цифри ... 21 век сме - направете поне големите булеварди като Цариградско (80), и тогава направо конфискувайте коли за над 100 !!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
...
преди 4 седмици