Политиците за Главчев: Ярко политическо лице, важно е да организира честни избори

Денков: Мария Габриел е единствената от страна на ГЕРБ, която поиска конструктивни преговори за кабинет

30.03.2024 | 13:16 Редактор: Вяра Димова

Не закъсняха и първите политически реакции за номинацията на Димитър Главчев за служебен министър-председател. Премиерът в оставка Николай Денков категорично заяви, че Главчев е партийно лице и е "част от номенклатурата на ГЕРБ", но няма предубеждения към него, тъй като не го познава.

"Неслучайно миналата година беше избран в екстремна ситуация като председател на Сметната палата, която проверява действията на правителството за години назад. Няма как да се правим, че няма отношение към ГЕРБ", коментира Денков.

Сходно беше и мнението на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. Според него най-важното пред служебния министър-председател е организирането на честни избори.

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов също определи кандидата за служебен премиер като ярка политическа фигура. По думите му страната ще има служебен кабинет на ГЕРБ, благодарение на "Продължаваме промяната - Демократична България".

Акцент от лидерските изявления на националното събрание на "Продължаваме промяната - Демократична България" е именно несъстоялата се ротация.

Денков посочи, че Мария Габриел е била единствената от страна на ГЕРБ, която е искала конструктивни преговори за кабинет, но е допуснала грешки, а с решението за избори се е показало, че "коалицията в парламента е ГЕРБ-ДП", заради влиянието на Делян Пеевски във вземането на решения.

Изборите да са 2 в 1, а начело на вътрешното министерство в служебния кабинет да не бъде Калин Стоянов призоваха Съпредседателите на "Продължаваме промяната - Демократична България". Днес и утре ще се попълнят органите на партията - Национален и Изпълнителен съвет и ще бъдат излъчени кандидатите за Европейския парламент.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
1 rate up comment rate down comment 0
Смях
преди 1 месец
Шизофрениците от ПП-ДБ настояват уж избраният от тях МВР министър да бъде сменен. Сигнализирай за неуместен коментар