Илиана Кирилова: Никога не съм стъпвала в клуб "SS", не познавам Нотариуса

"Не съм закусвала, не съм обядвала, не съм вечеряла в "Осемте джуджета", заяви градският прокурор на София

26.03.2024 | 16:56 Редактор: Толя Стоянова

Не съм говорила с Петров за дела. Не съм търгувала с Петров с дела. Не съм закусвала, не съм обядвала, не съм вечеряла в "Осемте джуджета". Не съм била в близки отношения с Петров. Работила съм само две години с него. Това заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова на изслушване във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

Кирилова е категорична, че "кръгове няма".

"Не знам кой ни вярва в момента, като ни гледа", каза тя.

По отношение на "Осемте джуджета" Кирилова отбеляза, че многократно е заявила, че познава Петьо Петров - Еврото от 1996 г. или 1997 г., когато неговата бивша съпруга е била нейна подчинена.

"Оттогава с Петров не съм поддържала връзка, след като жена му замина около 2000 г. С Петров се видях очи в очи през март месец 2013 г., когато той беше представен като новия завеждащ следствения отдел в Софийска градска прокуратура (СГП). Имала съм контакт с него покрай покойната ми сестра. Не съм говорила с Петров за дела. Не съм търгувала с Петров с дела", разказа тя.

Градският прокурор добави, че не е инспирирана, за да защитава нечии интереси. Кирилова е категорична, че не е оказала влияние на нито един прокурор по нито едно дело.

Градският прокурор на София разказа, че вечерта, когато беше убит Мартин Божанов - Нотариуса, трябваше да има учение с всички политически сили в участъка около катедрала "Св. Александър Невски".

"Не мога да се сетя дали след 19:30 ч., или 20:00 ч. ми се обади началникът на СДВР и ми каза, че има убийство в "Горна баня". Попитах кой е, беше ми съобщено. Живея в "Овча купил", стигнах много бързо, може би за 25 минути. На място имаше много полиция, експерти. Иво Илиев дойде много по-късно", допълни Кирилова.

По думите ѝ на място са били главният секретар, разследващи и началникът на СДВР.

"За клуб "SS" - не съм го посещавала, не го знам и къде е. Не познавам Велимир Атанасов, не познавам и Писков, не познавам и Мартин Божанов - Нотариуса", каза още тя.

Пред членовете на временната парламентарна комисия Кирилова обяви, както по-рано каза и пред журналистите, че са разпитани двама свидетели по случая с Мартин Божанов, които са споделили, че Ивайла Бакалова е потърсила чрез тях връзка с Емил Писков и с Нотариуса, като с Нотариуса е провела телефонен разговор.

"Смятам, че тази информация трябва да я знаете, защото я споделих и с медиите, и е редно да я споделя и с вас", обясни тя.

Знаете ли какво ще се промени, след като следващата седмица влезе в сила въздушен и морски Шенген?

Нищо няма да се промени.
52%
Ще можем да пътуваме по въздух и море по-лесно.
29%
При сухопътен Шенген очаквам по-големи облекчения при транспорта и пътуванията.
19%
Общо 1074 гласа