Съпругата и майката на Мартин Божанов: Кой го уби? Не е променял ЕГН-то си

Нотариуса е бил "дребен измамник", заяви Иван Гешев

21.03.2024 | 18:37 Редактор: Беатрис Младжова

На брифинг на Иван Гешев, преди заседание по делото, което бившият главен прокурор води срещу Атанас Славов за клевета, изненадващо се появиха майката и съпругата на Мартин Божанов - Нотариуса. Те попитаха институциите защо убийството му не се разследва. 

"Кой уби мъжа ми, обществото интересува ли го това? Кое е най-тежкото престъпление в Наказателния кодекс?", попита съпругата на убития - Гергана Божанова.

Стойка Манерс отрече синът ѝ да е променял името и ЕГН-то си, както и да се е занимавал с нелегална дейност. Според нея убиецът е човек, когото много е подразнил, но не е за пари.

Бившият обвинител номер 1 също коментира Мартин Божанов и заяви, че за разлика от бившия следовател и главен участник в делото "Осемте джуджета" Пепи "Еврото", Нотариуса е "дребен измамник".

През май миналата година Софийската районна прокуратура започна разследване срещу дейността на Петьо Петров Еврото. Сред основните свидетели е неговата съпруга - Любена Павлова, която тогава твърдеше, че виждала и.ф. гл. прокурор Борислав Сарафов, тогава шеф на Следствието, да взима подкупи и да посещава заведението "Осемте джуджета"

Софийската градска прокуратура обаче отмени повдигнатото обвинение от Районната прокуратура за принуда. От февруари разследващият главния прокурор Даниела Талева разследва Сарафов за връзки с Еврото. Ключовите свидетели, сред които и Любена Павлова, променят показанията си. Тя казва, че Гешев я е принуждавал да говори срещу предшественика му Борислав Сарафов. 

"Във всяко едно дело, включително и в това, където един ром отказва да открадне нещо от бедна жена, като даде някой лев, жената ще каже, че не е ромът. Това е стандартна процедура, дължаща се на законодателство в България", заяви бившият главен прокурор.

Вижте повече в репортажа на Йоана Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Ще направят всичко възможно да се разберат и излъчат кабинет.
28%
Няма да се разберат.
37%
Ще ни държат в напрежение за решението си до последния възможен момент.
25%
Ще поискат още време, за да се споразумеят.
10%
Общо 813 гласа