Денков пред Кристалина Георгиева: Ще ускорим икономиката на България

"Присъединяването към Еврозоната през 2025 г. е приоритет за България", каза премиерът

11.03.2024 | 16:06 Редактор: Вяра Димова
Денков пред Кристалина Георгиева: Ще ускорим икономиката на България

Можем да ускорим икономиката на България. Това послание отправи премиерът акад. Николай Денков пред Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд. Той посочи, че ръстът на брутния вътрешен продукт за 2023 г. е почти 2%, а инфлацията продължава да спада и в момента е около 3%.

В хода на срещата министър-председателят запозна директора на Международния валутен фонд с основните постижения на правителството до момента и с приоритетите и реформите в икономическата и финансовата политика.

"Присъединяването към Еврозоната през 2025 г. е приоритет за България. Вече сме изпълнили изцяло три от четирите критерия", заяви акад. Денков. Той  допълни, че има политическо съгласие и подкрепа за въвеждането на еврото в страната ни.

Премиерът представи и част от мерките, с които правителството подобрява условията за живот на хората. Сред тях са увеличаването на доходите и на средствата, които държавата дава в подкрепа на семействата с деца, както и предстоящият ръст на пенсиите с 11%.

Тема на разговор бяха и промените в Конституцията и антикорупционните закони. Борбата с корупцията остава един от най-важните ни приоритети, категоричен е Денков.

Трябва ли да има засилено полицейско присъствие в София заради напрежението около мигрантите?

Задължително трябва да има.
61%
Да оставят хората сами да се справят с проблема.
5%
Проблемът не се решава с присъствието на повече полиция.
35%
Общо 1072 гласа

Снимка: Пресцентър на Министерски съвет


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 месец
Не е "приоритет на България", плъх! Не осквернявай името на Родината ни, като го ползваш за евфемизъм на " корпорациите", " посолството", "Брюксел", " Световния икономически форум" и др. подобни! Сигнализирай за неуместен коментар