България получи силна подкрепа за Еврозоната, ЕЦБ и ЕК прогнозират влизане през 2025 г.

Страната ни е изпълнила три от четирите критерия

23.02.2024 | 22:06 Редактор: Елеонора Танева
България получи силна подкрепа за Еврозоната, ЕЦБ и ЕК прогнозират влизане през 2025 г.

България получи силна подкрепа за влизане в Еврозоната на срещата на министъра на финансите Асен Василев с председателя на Еврогрупата Паскал Донахю, председателя на Европейската централна банка (EЦБ) Кристин Лагард, заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис и европейския комисар по икономика Паоло Джентилони по време на неформалния съвет на финансовите министри на ЕС в Гент, Белгия. В срещата участва и управителят на Българската народна банка Димитър Радев.

По време на разговорите беше отчетен напредъкът на страната ни в подготовката за присъединяването. България е изпълнила три от четирите критерия, като остава само този за инфлацията. Прогнозите на ЕЦБ и на Европейската комисия показват, че ще изпълним критерия през 2024 г., което ще ни позволи да влезем в Еврозоната през 2025 г.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 месеца
Няма да го изпълним, но на Лъже Асен му е заповядано да го въвежда, както и на сглобката. След приемането му, ще бъдем дългови роби- Асен и КО ще теглят неограничено и ще присвояват, а ние ще имаме " удоволствието" да връщаме. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 месеца
НЕ на Еврото в България то е ЗЛО Сигнализирай за неуместен коментар