Близки на загинали при катастрофи протестират в центъра на София

Искат среща с изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов

23.02.2024 | 08:27 Редактор: Тодор Петров

В този час се провежда протест на близки на загинали при катастрофи в центъра на София. Участниците са на кръстовището пред Съдебната палатата. Те настояват за справедливи наказания за виновните и по-строг контрол на пътя. Протестиращите искат среща с изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов. 

След това ще тръгнат на шествие към Министерството на правосъдието. На протеста са и роднините на убитото на пътя 14-годишно момче от казанлъшкото с. Бузовград. Вчера Окръжният съд в Стара Загора прекрати делото срещу Димитър Косев, обвинен за смъртта на детето.

"Искаме спешно среща с Борислав Сарафов, който от доста време се прави, че не ни чува и не ни вижда. Заради неговите прокурори пропадат дела. Искаме спешна среща с министъра на правосъдието, защото не може да се пускат убийци на свобода, безумни доводи. Искаме това безумие по пътищата да спре. Докато нашите деца са в гроба, убийците си живеят спокойно и извършват нови престъпления, ходят си по дискотеките", каза Петя Иванова, която е и организатор на протеста.

Друга протестираща жена чака да чуе присъда днес за погубено дете.

"В проливен дъжд убийцата кара със 149 км/ч, пада от един мост и нашето внуче си отиде. Но тя е щастлива, видяхме я, дори ни се подиграва", сподели бабата на Стефан.