Пеевски: ДПС няма да участва в "делкане". Нинова: Това е меморандум на позора

Интересът към "делкането" на държавата е много голям, заяви председателят на ПГ на ДПС

21.02.2024 | 11:09 Редактор: Деси Николова
Пеевски: ДПС няма да участва в

"Това е меморандум на позора на ПП-ДБ", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента.

"Партиите, които щяха да изчегъртват ГЕРБ, сега предлагат на власт същия модел, и на Борисов - 50% от държавата", смята Нинова. Тя коментира, че меморандумът е признание, че сглобката съществува, за да си раздели постовете.

"На трето място, това е много звучен шамар за Бойко Борисов. Ако ГЕРБ седнат на преговори, то той (Борисов - бел. ред.) се поставя на колене пред ПП-ДБ", допълни Корнелия Нинова.

ПП-ДБ предложиха меморандум на ГЕРБ-СДС, според който назначенията в регулаторите трябва да бъдат разпределени поравно между двете коалиции, смяна на службите трябва да бъде направена, ротацията през март да се направи огледално, тоест постът външен министър да се поеме от акад. Николай Денков, а Мария Габриел да стане премиер, както и да бъде осъществена съдебната реформа.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира меморандума с думите, че външното министерство трябва да бъде оглавено от ГЕРБ, че меморандумът е позорен и, че според него за "ПП-ДБ избори 2 в 1 са логичен завършек на (не)коалицията".

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски също се обяви против предложението на ПП-ДБ. 

"За мен е абсурдно в някакъв меморандум да има желание за подялба на съдебната власт, антикорупционни агенции. Това е нечувано за мен. Мислех, че колегите се шегуват, че ще искат да си "делнат" съдебната власт, да си "делнат" службите. Няма нищо за хората, има само "делкане" на служби, "делкане" на прокуратура", "делкане" на регулатори", коментира Пеевски.

В заключение Пеевски още веднъж повтори, че ДПС няма да участва в "делкане", предаде БГНЕС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
2 rate up comment rate down comment 0
чисти ръце
преди 2 месеца
Двете мафии си делят държавата.... Сигнализирай за неуместен коментар