Петков: Сменяме подхода за ротацията! Борисов: Спрете да пътувате, ще има лош изход

Борисов критикува Денков и Габриел, че не си говорят, а пътуват в чужбина

20.02.2024 | 18:49 Редактор: Елеонора Танева

От ПП-ДБ с предложение към ГЕРБ-СДС във връзка с предстоящата ротация. Изготвят меморандум, в който са заложени реформи в регулаторите, съдебната власт и службите за сигурност. 

"Виждаме, че разговорите с нашите партньори в управлението стават все по-трудни с изказвания по медиите, кулоарни, а времето тече. 6 март не е толкова далеч. Затова решихме да направим смяна на подхода. Изготвихме документ, който е меморандум, който е нашата начална преговорна позиция, но когато го финализираме, трябва да стане реално договор", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Той подчерта, че ако не се споразумеят с ГЕРБ по ключови неща за реформите, от ПП-ДБ ще предложат да се направят избори 2 в 1.

По същото време Бойко Борисов разкритикува Мария Габриел и Николай Денков, че пътуват в чужбина, вместо да си говорят за ротацията. Ако се говори само за постове, ще има много лош изход за всички участници в сегашното управляващо мнозинство.

"Дори на 6-и и 7-и не може да има ротация по чисто технически причини. Тогава е Конгресът на ЕНП в Букурещ. Ние ще сме една от големите делегации. Има една група, в която ние не сме, която всячески се бори за постове, постове и да пътува", заяви Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)