Борисов: Петков предлага да си разделим държавата на 2, не сме получили документа

"От първите 10 реда от това, което са записали, изборите 2 в 1 са логичен изход", заяви лидерът на ГЕРБ

21.02.2024 | 10:04 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Петков предлага да си разделим държавата на 2, не сме получили документа

Този меморандум е всичко друго, но не и принцип. Кирил Петков ми предлага да си разделим държавата на две. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента относно предложението на ПП-ДБ за подписване на меморандум за управление или избори 2 в 1 през юни.

"Това е много щедро предложение на Кирил Петков - да си разделим държавата на 2. Да ме виждате унижен? Да ме виждате в шок? Те в София са в шок като гледат Васил Терзиев на Мюнхенската конференция. От този меморандум това е всичко друго, но не и принцип. Да си разделим държавата на две, да загърбим парламентаризма и да си разделим за следващите 2 години всичко 50 на 50 и в същото време целият Министерски съвет да остане техен", каза Борисов.

Той определи предложението като неприемливо и е незряло.

"За мен от първите 10 реда от това, което са записали, изборите 2 в 1 са логичен изход. Не съм получил никакъв меморандум. Един такъв документ трябва да се погледне правно как стои. Аз не съм го чел, защото го нямам. Не знам каква е тази незряла политическа партия. Подобен подход използвам най-дипломатичните думи - незрялост. Мария Габриел прочете първите няколко изречения по телефона, спрях я, защото нататък не ме интересува. Говорите за някакъв изпратен документ във време, когато се сменят усилено регулаторите", коментира още той, цитиран от "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
"Мафията " и " Добрите сили" ( ДС) си поделят държавата, а щяха да се вкарват по затворите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
рибата от главата
преди 2 месеца
Оставка и съд за мафията! Всички политици, замесени в лобизъм, приемане на лобистки закони, корупция, отнемане на бизнеси, чадър над престъпници, придобиване на имоти с крадени пари, пране на пари в офшорки - в затвора! Сигнализирай за неуместен коментар