Петков: Никога не сме се навеждали при заплахи, не ни е страх от избори

"Постът премиер е достатъчен за един човек", смята съпредседателят на ПП-ДБ

09.02.2024 | 15:10 Редактор: Вяра Димова
Петков: Никога не сме се навеждали при заплахи, не ни е страх от избори

Постът премиер е достатъчен за един човек. Да се заплашва с избори 2 в 1, за мен е липса на държавническо поведение и егоизъм, който в този момент е непродуктивен. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков.

Думите му идват, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов настоява при ротацията през март Мария Габриел да бъде премиер и външен министър или постът в МВнР да бъде за ГЕРБ, в противен случай може да се стигне до избори, заедно с тези за европарламент.

"Ние никога не сме се навеждали, ако някой ни заплашва с нещо", повтори Петков.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" заговори и за бъдещи ротации, като според него този модел ще покаже единство пред целия свят.

"Ако влезем в дискусия и те (ГЕРБ - бел. ред.) осъзнаят за следващата ротация, може би за следващите ротации, че този отбор - Денков-Габриел, е най-добре да се сменя огледално на всеки 9 месеца, ще има стабилност", посочи Петков, цитиран от БГНЕС.

"Ако някой ни заплашва с предсрочни избори, ние не се плашим. Ако ще играем на червени линии, няма да се наведем", добави той и призова за нормален диалог не през медиите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)