Борисов кипна: Ако Габриел не е външен министър, да отиваме на избори 2 в 1

Изказване на премиера акад. Николай Денков възмути лидера на ГЕРБ

09.02.2024 | 10:58 Редактор: Елеонора Танева
Борисов кипна: Ако Габриел не е външен министър, да отиваме на избори 2 в 1

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е готов за избори 2 в 1 през юни - за български и европейски парламент. 

"Разбрахме тяхната червена линия - или външно, защото трябвало ПП да се показвали, иначе нямало да се показват, или всичко друго се чупи. Щом има такава червена линия, разбираме ги, единственото, което можем да предложим разумно, е поне изборите да са 2 в 1, да не харчим пак 300-400 милиона лева. Не се ли случи ротацията, това ще се случи впоследствие", коментира Борисов в НС.

Той изрази и възмущение от вчерашното изказване на премиера акад. Николай Денков от Хага, който каза, че иска гласът на ПП-ДБ да бъде чут в чужбина. 

"Не да се чува гласа на България, на правителството, на народа, а му трябвало Външно, за да се чува гласа на ПП. А сега, като сте отишли там - Василев, Румен Радев, Богданов, само министри на ПП, чий глас чуват там? Ние как сме се доверили на вас да се чува гласът на правителството?", попита Борисов.

Той отново повдигна темата дали министрите не преписват на ПП успехите на парламента. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че партията държи след ротацията Мария Габриел да стане премиер, за външен министър да се избере човек, който да защитава "не партийни, а държавните интереси", пише "24 часа". Останалите министри и областни управители остават на ПП-ДБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)