Ръкопашен бой в НС? Радостин Василев: Само разроших перчема на Искрен Митев

"Тази нагла политическа измет, на която е представител от ПП-ДБ, е обявила война на народа", смята той

02.02.2024 | 15:49 Редактор: Вяра Димова
Ръкопашен бой в НС? Радостин Василев: Само разроших перчема на Искрен Митев

"Честит Петльов ден на всички, явно Искрен Митев днес празнува особено активно, той е едно от най-известните петлета в НС", иронизира спречкването депутатът Радостин Василев, който напусна "Промяната" и стана независим депутат. Той потвърди за сблъсък с Искрен Митев от "Продължаваме промяната - демократична България" тази сутрин, но акцентира, че се преекспонира новината за бой.

Василев поискал да получи втори въпрос към премиера Николай Денков по време на блиц контрола в НС. Той обаче е порязан, че като независим има право само на един.

"Искрен Митев се провикна, че предатели имат право само на един въпрос. На този човек никой не му обръща внимание. Той е свързван в НС само с глупости", атакува той доскорошния си съпартиец Митев.

И докато Василев отивал към тоалетната, зад председателското място, Митев го ударил с рамо.

"Наложи се леко да му разроша перчема. Това е свързано и с днешния празник на мъжествеността - той показа своята мъжественост и си тръгна. Квесторите го изгониха, защото няма нужда от лични конфронтация и обиди", обясни той.

Депутатът не бе конкретен как точно е разрошил перчема на противника си, каза само "леко като платно на корабна мачта, но не сме го удряли, не е бит".

"Той народът ще ги бие скоро, няма нужда Радостин Василев да бие. Не искам да комуникирам с него, той по всякакъв начин си търси изява", коментира той. Според него Митев "има психически отклонения най-вероятно".

"Когато тръгва на физическа саморазправа с мен, трябва да е готов, че перчемът му се вее доста агресивно в кулоарите. Тази нагла политическа измет, на която е представител от "Продължаваме промяната - Демократична България", е обявила война на българския народ и ако мога, ще го набия лично, ако реша, но не искам - не това е начинът. Но народът ще ги бие - те са изключително нагли", смята Василев, цитиран от "24 часа".

Той отрече да е получавал пари от Васил Божков за новия си политически проект. Не планираме в бъдеще да си партнираме, каза той. Парите за двата офиса на партията осигурявал лично Василев. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)