Атаки към Денков заради пътуването до САЩ, Костадинов: Каква е целта на екскурзията?

Кацах, виждах се с президента и си идвах същата вечер, да не харча пари, подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

02.02.2024 | 13:50 Редактор: Елеонора Танева

Напрежението и въпросителните преди смяната на кабинета стават все повече. Днес управляващите погледнаха с други очи на идващата ротация.   

"Нищо в живота не е на всяка цена и ротацията не е", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

"Ротацията не е на всяка цена", потвърди в НС премиерът Николай Денков. 

Имаха  и идеи как точно да се случи. 

"Мандатът, естествено, ще бъде на ГЕРБ. Нали не си представяте да ходят с празен мандат ГЕРБ, нали не си го представяте да се унижим така", заяви Борисов.

А премиерът начерта пътя: "Ще се случи, когато имаме ясни гаранции, че ще продължи работата по управленската програма, когато е ясно, че България ще продължи да се развива като проевропейска държава, която се бори за увеличаване на доходите. Ако можем да ги реализираме, ще има ротация, ако не можем - няма да има."

И докато все още не се знае кои министри ще останат в управлението, то едно е ясно - преди ротацията част от тях ще ходят на работно посещение в Америка. А това за втори ден нажежава страстите в парламента. 

"Вашата екскурзия до САЩ започва другата седмица. Имате ли планирани срещи и каква точно е целта на екскурзията Ви до Вашингтон?", попита лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Премиерът му отговори, че не е екскурзия. 

В кулоарите Бойко Борисов реши да даде пример как той е ходил на работно посещение в САЩ преди години. 

"Кацах, виждах се с президента и си идвах същата вечер, да не харча пари", подчерта Борисов.

Денков  попита защо посещението представлява проблем за някой: "След като Бойко Борисов е ходил не виждам проблем и аз да отида."

Смяната на регулаторите също внася раздор в къщата на управляващите. Според Борисов преди са имали мнозинство и са можели да ги сменят, а Денков, заяви, че това мнозинство било свалено преди да си свърши работата.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.


2
2 rate up comment rate down comment 0
правоверен
преди 2 месеца
Поклонение бе , нещо ката Мека за мюсулманите Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
С кого ще се среща, като е на " официална визита"?Официалните посещения за сметка на бюджета са тайни . Така ли? Сигнализирай за неуместен коментар