Премиерът акад. Денков: Ротация може и да няма

Не е добре да си говорим през медиите, коментира министър-председателят

02.02.2024 | 10:37 Редактор: Елеонора Танева

Премиерът акад. Николай Денков подкрепи Борисов, че ротацията не е на всяка цена.

"Ротацията не е на всяка цена, ще се случи, когато имаме ясни гаранции, че ще продължи работата по управленската програма, когато е ясно, че България ще продължи да се развива като проевропейска държава, която се бори за увеличаване на доходите. Ако можем да ги реализираме, ще има ротация, ако не можем - няма да има", коментира министър-председателят. 

Акад. Денков пратил съобщение до Борисов "Нека да се видим". Призова да говорят директно, а не през медиите.

"Смятам разговорите през медиите за нещо доста вредно. Теми има за обсъждане много - как вървят разговорите за ротацията, оценката на министрите4, даде пример министър-председателят. 

Предложих на Борисов да се видим, писах му съобщение "Нека да се видим". Време е да говорим директно, а не през медиите, смятам разговорите през медиите за нещо доста вредно. Теми има за обсъждане много - как вървят разговорите за ротацията, оценката на министрите. 

Денков коментира и предстоящото пътуване на делегация, водена от него до САЩ.

"След като Борисов като министър-председател е пътувал до САЩ, е естествено и аз да пътувам до там. Целите и срещите имат своята логика. Няма да отида на пътуване, което не си струва по отношение на съдържанието на разговорите приоритетите на България, резултатите от управлението и задачите през следващите месеци", каза Денков.

Той допълни, че има приятели в САЩ, предвид, че е работил там, но отива не да ги види, а да изпълни  задълженията си като министър-председател.

"Очевидно се прави опит да се блокира едно такова пътуване, някой се опитва да попречи", добави премиерът.


2
0 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 2 месеца
Долни същества!Щяха да борят Борисов - наведоха му се,Щяха да борят корупцията - наведоха се на ДПС,Щяха да са на ротационен принцип - сега и това ...Измамници долни! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 2 месеца
Какви резултати от управлението на посолството ще обсъжда в САЩ гризачът? Сигнализирай за неуместен коментар