Радостин Василев се стресна от SMS на Лена Бориславова, дава я на прокуратурата

"Явно си мисли, че може да пише на мен, както на Борисов и на Деси Атанасова", заяви независимият депутат

23.11.2023 | 14:41 Редактор: Толя Стоянова
Радостин Василев се стресна от SMS на Лена Бориславова, дава я на прокуратурата

Нечленуващият в парламентарна група депутат Радостин Василев настоя да бъде прекратено пленарното заседание заради получен SMS от Лена Бориславова.

"Да прекратим днешното заседание, защото искам да ви покажа какво съобщение получих от Лена Бориславова току-що. Тя явно си мисли, че може да пише на мен, както на Борисов и на Деси Атанасова", каза Василев.

"Тъкмо да си помисля, че не може да паднеш по-ниско и хоп - намираш нови дъна. Нищо. Ще почакам, ще си изчезнал", гласи съобщението.

"Вижте ми съобщението! Как може да ме заплашва някаква жена със съобщения. Сега ще подам сигнал срещу нея в прокуратурата. За много по-малко нещо аз съм подсъдим в момента, без да заплашвам никой. Как точно ще изчезна аз? Това вече ще си го тълкува съдът. Сега ще разберем", заяви той, цитиран от БНР.

Заместник-председателят на парламента Росица Кирова наложи наказание на Василев.

"Г-н Василев, за думата, която използвахте преди малко в изказването си. Съгласно чл. 156 думата "рогоносец" - съгласно чл. 156 ви налагам забележка като наказание", обясни тя.

"Обяснете на г-н Василев, че една жена може да заплаши само друга жена. И е много странно, че той се чувства заплашен от една жена", реагира Искрен Митев от ПП-ДБ.

Парламентът удължи работното си време до 15:30 часа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)