Майката на Габриела с обвинения към семейството на Пейо, заговорничели срещу дъщеря ѝ

Пред Съдебната палата се проведе и протест под надслов "Справедливост за Пейо"

30.01.2024 | 19:01 Редактор: Толя Стоянова

Софийският апелативен съд постанови най-тежката мярка - постоянен арест, за двете жени - майка и дъщеря, обвинени за жестокото убийство на Пейо Пеев. Така отново в ареста се връща Габриела Славова – съпруга на мъжа. В ареста остава и майката на Габриела - Красимира Трифонова. Съдът прие, че двете жени могат да укрият доказателства, свързани с убийството.

С белезници и вериги Красимира Трифонова беше доведена в съдебната зала. Тя отказва да покаже лицето си. Дъщеря ѝ Габриела е декларирала, че не желае да присъства в залата. Защитата на двете обвиняеми поиска делото да се гледа при закрити врата, тъй като по думите им се излагат факти от интимния живот на жените. Съдът обаче не уважи искането.

Пред магистратите тъщата на жестоко убития Пейо Пеев поиска по-лека мярка, настоя, че двете с дъщеря ѝ са невинни и отправи обвинения към семейството на Пеев, че са правили заговор срещу дъщеря ѝ, за да бъдат разделени децата. Относно Велико Минков, който твърди, че 4-месечното бебе на Габриела е негово, Красимира заяви, че "претендирал за биологичен материал".

"Странни неща, които се случват в нейната психика само. То си личи по всичко, гигантските усилия, моите и на Пейо, да сме вписани в акта на раждане, съпротивата от тяхна страна, тяхното отношение към нас е като към биологичен материал", коментира Минков.

Той отправи апел към министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

"Тъй като ще отнеме много време това за съда да направи така, че да се случи ДНК тестът, затова апелирах към Агенция социално подпомагане и министър Шалапатова да направим един ДНК тест само между мен и бебето, аз ще го платя, резултатите ще бъдат само за тях, ако съм биологичният баща - нека детето да не го травмираме до 3-4 години да не знае кой е баща му", посочи Минков.

След произнасянето на съда Красимира отново не пожела да говори. Коментар отказаха и адвокатите на обвиняемите, а пред Съдебната палата се проведе и протест под надслов "Справедливост за Пейо".

"С Габриела имаше неприятности относно детенцето му. Тя не му разрешаваше да го вижда, не даваше и на неговите родители да имат досег до внучето си, и проблем след проблем, манипулация чрез детето и накрая в гроба", каза Силвия.

Наш екип посети Габриела на адреса ѝ, но тя отказва да говори.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС