Близки на Пейо искат арест за Габриела, Велико Минков готов на ДНК тест

Протестиращите настояват Красимира Трифонова да не бъде пускана на свобода

30.01.2024 | 10:26 Редактор: Искра Ангелова
Близки на Пейо искат арест за Габриела, Велико Минков готов на ДНК тест

Малко преди да започне заседанието на Софийския апелативен съд, близки и приятели на убития Пейо Пеев се събраха пред Съдебната палата в София. Те настояват Габриела Славова да бъде върната в ареста, а майка й Красимира Трифонова да не бъде пускана на свобода.

Велико Минков, който също е пред съда, заяви, че е сигурен, че е баща на детето и се притеснява, че се обмислят срещи на Габриела с децата, а в същото време той няма право да вижда детето. Минков отправи апел чрез медиите към социалния министър и шефката на Агенцията за закрила на детето да предприемат бързи действия.

"Те могат да вземат решение да направим ДНК тест - само аз и бебето веднага, ще го платя, а не да се чака 3-4 години делото", заяви той пред Съдебната палата.

В момента Велико Минков води дело за бащинство, което още не е започнало.

По потвърдена информация Габриела Славова няма да се яви пред съда, където се решава дали да я върнат в ареста по обвинение за убийството на мъжа си Пейо Пеев в съучастие с майка си Красимира Трифонова.

44-годишният Пейо Пеев беше убит преди десетина дни, тялото му бе открито в опожарената му кола на Витоша. Той е бил удушен, припомня "Фокус".

Снимка: БГНЕС